Voor- en naschoolse activiteiten (brede school)

Opvang

Ochtend (15 minuten gratis)

Van 7.00 u tot 8.15 u betalend, vanaf 8.15 u tot aanvang van de lessen gratis.

Middag

Tijdens de middagpauze van 12.00 u tot 13.30 u.

€ 0,50 per middag (betaling gebeurt via facturatie)

Avond (15 minuten gratis)

Er is elke dag opvang voorzien tot 18u00 (in De Pannebeke tot 18u30).
Van 15.45 u tot 16.00 u is de opvang gratis op maandag, op dinsdag en op donderdag, op vrijdag betalend vanaf 15.15 u.

Woensdagnamiddag (30 minuten gratis)

Gratis opvang van 11.30 u tot 12.00 u, vanaf 12.00 u tot 18.00u betalend.
Let op: de kinderen van vestiging De Stempel worden om 12u met de schoolbus naar de opvang in de vestiging De Pannebeke (Pannebekestraat 34) gebracht.  Ze dienen dus daar te worden opgehaald.

Prijs

€ 0,50 per begonnen kwartier (betaling gebeurt via facturatie)
Wij bezorgen u een fiscaal attest (voor kinderen onder 12 jaar).

buiten spelen opvang

Studie- en huiswerkbegeleiding voor de lagere afdeling

De studie wordt voorzien op maandag, dinsdag en donderdag , dit telkens van 16 u 00 tot 16 u 45.

De kostprijs is dezelfde als voor de opvang.

De studie gebeurt onder toezicht van de leerkrachten. Het is de bedoeling om een rustige omgeving aan te bieden waarin uw kind leert zijn huiswerk zelfstandig te maken. Het is wenselijk dat u de werkjes na de studie alsnog nakijkt, zodat u steeds op de hoogte blijft van de vorderingen van uw kind.  Digitale taken kunnen ook in de studie worden gemaakt, er zijn voldoende toestellen ter beschikking.

Huiswerkbegeleiding

Sportsnacks

Wij organiseren in samenwerking met MOEV (schoolsport) Sportsnacks op beide vestigingen.  We richten telkens een serie sportlessen (10 à 15) in gedurende een bepaalde periode, telkens van 16u30 tot 17u30 (of op vrijdag van 15u30 tot 16u30) voor een bepaalde leeftijd.  De kostprijs is dezelfde als voor de opvang.  
Hiervoor zijn we voortdurend op zoek naar monitoren.  Het aanbod is niet vast, maar afhankelijk van het vinden van voldoende monitoren én van het aantal inschrijvingen (vanaf 10 kinderen kunnen de lessen doorgaan).

Coderdojo

In vestiging De Pannebeke organiseren we onze eigen Coderdojo.  Hier leren we kinderen van 7 tot 12 jaar op een leuke manier programmeren.  Wat onze dojo zo uniek maakt, is dat de meeste coaches gediplomeerde leerkrachten zijn, aangevuld met vrijwilligers uit de IT-sector.  We benadrukken dus een goede basis, via gerichte lesjes en laten kinderen dan vrijuit experimenteren.

De dojo's gaan 1x per maand door op zaterdagvoormiddag.  Voor meer info: https://www.coderdojobelgium.be/nl

Coderdojo Sint-Jozef

Vakantiewerking door Oranje in basisschool De Pannebeke 

In de kerst-, paas- en grote vakantie organiseert  VZW Oranje speelpleinwerking in De Pannebeke. Dagelijks is het mogelijk om je kind in te schrijven op het speelplein van Oranje.

Oranje is een organisatie waar mensen met een beperking opgevangen worden. Op de speelpleinen van Oranje zijn kinderen zonder beperking ook welkom. Op deze manier leren de kinderen met en zonder beperkingen op een speelse manier met elkaar omgaan. De samenwerking tussen Oranje en onze school zien we als een echte meerwaarde voor de persoonlijke ontwikkeling van onze kinderen.

Meer info via:

http://vrijetijdspunt.com/speelplein-sint-jozef-brugge

Wetenschaps- en sportkampen via Davos in basisschool De Stempel

In De Stempel is de vakantiewerking in opbouw.  Voorlopig zijn we gestart met wetenschapskampen voor kleuters en lagere schoolkinderen tijdens de paavakantie en week 1 en 2 van juli en 3 weken sportkampen in augustus via Davos.  Er wordt begeleiding voorzien door getrainde monitoren in combinatie met leerkrachten van onze school.

Meer info via:

http://www.davosinc.be/sport-en-spel-kampen

Vestiging van Stedelijke Kunstacademie - beeldatelier (De STEMpel)

Op vrijdag van 15u15 tot 17u organiseert de Stedelijke Academie een beeldatelier in ons Leercentrum in Sint-Pieters.  Meer info vind je via http://www.academiebruggedko.be/info/infoboekje/

 

 

Kinderdagverblijf en naschoolse opvang Pietje Pek werkt samen met ons vanuit verschillende locaties:

Pietje Pek, Katelijnestraat
Pietje Park, Komvest
Pietje Polder, Dudzele

Concreet is het mogelijk om daar je kindje naar de voor- of naschoolse opvang te brengen.  Zij brengen de kinderen dan met een busje van en naar onze scholen.  Meer info vind je op hun website (klik op de titel).